Насловна Најновије ЦИK објављивање прелиминарних резултата одгодио за послијеподне

ЦИK објављивање прелиминарних резултата одгодио за послијеподне

242
0

Централна изборна комисија БиХ, данас би требало да објави прелиминарне резултате општих избора, у року који је прописан Правилником о спровођењу избора.

ЦИK је сједницу посвећену објављивању прелиминарних резултата одгодила за данас послијеподне.

– Јутрос је донијета одлука да се отворе бирачке вреће на појединим бирачким мјестима у Федерацији БиХ и Брчко Дистрикту, због чега је сједница одгођена – изјавио је предсједник ЦИK-а Суад Арнаутовић.

Kако РТРС сазнаје, ЦИK неће објавити резултате за предсједника и потпредсједнике Републике Српске, већ за Предсједништво, Парламентарну скупштину БиХ, Народну скупштину Републике Српске, федералну и кантоналне скупштине. Kако се сазнаје, Централна изборна комисија би резултате за предсједника Српске требало да објави у уторак, 25. октобра.

– Против сваког члана Централне изборне комисије БиХ, биће поднесене кривичне пријаве, ако данас не буду објављени и прелиминарни резултати за предсједника Републике Српске – изјавио је српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Он тврди да су ПДП и СДС допринијели да се изборни процес пренесе у Сарајево и буде изван контроле Републике Српске, што је како је истакао, озбиљан ударац слободама и постојању Српске.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстПочеле сесије о немјерљивом доприносу митрополита Георгија
Сљедећи текстСутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи