Насловна Вијести Црвена звезда освојила АБА лигу

Црвена звезда освојила АБА лигу

197
0

Црвена звезда освојила је Аба лигу послије скандалозног финала. Црвено-бели побједили су Партизан са 80:77.

Кевин Пантер је имао шут за продужетак, али је његов покушај са десет метара од коша био непрецизан, па је славље црвено-белих могло да почне.

Када се подвуче црта – заслужен тријумф Звезде. Мада, и да су црно-бијели узели трофеј и то би било заслужено.

Иначе, кошарка је била потпуно у другом плану у петој одлучујућој утакмици у Пиониру, која је одлучивала о новом прваку АБА лиге. У првом полувремену је било спорадичних инцидената, али су проблеми почели када је наставак сусрета каснио скоро пола сата, јер је претходно са трибина погођен судија Пукл, а касније је уследио нови прекид и тотални хаос!

Наиме, средином треће четвртине, прецизније 6 минута и 47 секунди пре краја, долази до општег хаоса и правог метежа на паркету. Судије су се повукле у свлачионици, а за њима убрзо и кошаркаши Партизана и Звезде. Делегат и судије су наредили да се цела хала испразни, што није ишло баш глатко, јер је једна група навијача одбила да изађе.

Тек када се појавила жандармерија, Пионир је потпуно испражњен, а утакмица коју су обележили велики нереди и многобројни инциденти је настављена. Прекиду је претходио досуђени четврти прекршај кошаркашу Звезде Николи Калинићу, а навијачи црвено-белих почели све и свашта да бацају на арбитре, који су некако, уз заштиту полиције, обезбеђења и редара, успели да се докопају свлачионице. Тада су и двојица припадника обезбеђења чували шампионски пехар!

У тим тренуцима предсједник Црвене звезде Небојша Човић и тим менаџер црвено-белих Небојша Илић, били су веома активни и покушавали су да смире веома напету ситуацију. Тек када је Пионир потпуно испражњен, после дуготрајног прекида, стекли су се услови за наставак мајсторице.

ИЗВОРКурир
Претходни текстУ Фочи се очекује најбоља туристичка сезона до сада
Сљедећи текстПрекиди у електроснабдијевању