Насловна Најновије Црвени крст Републике Српске- Донација вриједности 13.600 КМ

Црвени крст Републике Српске- Донација вриједности 13.600 КМ

171
0

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач, уручила је данас ЈЗУ Специјалној болници за психијатрију Соколац и ЈЗУ Завод за форензичку психијатрију, донацију у виду прехрамбено-хигијенских пакета вриједности око 13.600 КМ, те гардеробу коју су донирале Општинске организације црвеног крста Пале и Источна Илиџа.

Како је истакла Сњежана Ковач секретар Републичког Црвеног крста донација је уручена у оквиру подршке здравственим јавним установама широм РС.

  • Свјесни смо чињенице колико је одговоран посао руковођења оваквим установама, зато сам сигурна да ће ова помоћ свима добро доћи како би се побољшао квалитет услуга. Ми немамо превише, али оно што имамо дијелимо међусобно, тако да смо договорили у наредном периоду још једну донацију брашна за психијатриску болницу – навела је Ковачева.

Исред ЈЗУ Специјалне болнице за психијатрију у Сокоцу, вршилац дужности директора Драган Булајић је подсјетио да је ово само један од наставака сарадње са Црвеним крстом те позвао све који могу да подрже овакве потезе јер сама установа броји 140 пацијената из цијеле Републике Српске.

  • Све врсте и сваки вид донације нам је добродошао. Значајне донације биле су од стране градоначелника Источног Сарајева, од општина Пале, Калиновик, Гацко, Власеница и Општине Источно Сарајево. „Микрофин“ нам је донирао одређен износ за храну, као и фирма „Повер“. Словачка агенција за међународну сарадњу и Амбасада Републике Словачке, обезбједиле су новчана средства за набавку савременог ЕКГ апарата, који је од изузетног значаја за лијечење наших пацијената. Било је значајних донација и захваљујемо свима који су на било који начин помогли нашој Установи.

Вршилац дужности директора установе Завода за форензичку психијатрију Ђорђе Радић се захвалио на вриједној донацији те најавио нове пројекте о којима ћемо опширније пистати у наредном периоду.

  • За нашу установу која броји 141 пацијента, ова донација у вриједности од 6.800 КМ је од великог значаја и захвални смо на сарадњи која ће се свакако наставити у наредном периоду – додао је он.

Након посјете здравственим установама, представници Црвеног крста одржали су састанак са општинском организацијом Соколац те разговарали о испуњеним и задатим плановима и циљевима за ову годину. Секретар Црвеног крста Соколац Драженко Вукојичић подсјетио је да је у протеклом периоду захваљујући Влади РС у Сокоцу социјално угроженим породицама као и пензионерима са најмањим примањима подијељено седам тона брашна. Била је једна донација из Новог Сада у виду хигијенских пакета као и још много активности које су спровели соколачки волонтери.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстУхапшена једна особа у Источном Сарајеву: Интерполова потјерница због кривичног дјела расписана у Загребу
Сљедећи текстНовоизабрани посланици у НСРС Дамјан Шкипина и Ацо Станишић на пријему код начелника Бошка Југовића(ВИДЕО)