Насловна Најновије „Црвенкапици“ Дјечијег позоришта Републике Српске четири награде на фестивалу у Суботици

„Црвенкапици“ Дјечијег позоришта Републике Српске четири награде на фестивалу у Суботици

37
0

Представа „Црвенкапица“, Дјечијег позоришта Републике Српске у режији Људмиле Федорове освојила је четири награде на управо завршеном 31. Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици.​

Жири главног такмичарског програма фестивала у Суботици чинили су професор Лука Кецман, Морана Доленц, Томанић и Ева Томашевска, чијом Одлуком је представи „Црвенкапица“ Дјечијег позоришта Републике Српске додијељена награда за режију (Људмила Федорова), награда за најбоље естетско и технолошко рјешење лутака и награда за глумачко мајсторство ансамблу представе (Драгана Илић, Душко Мазалица, Свјетлана Андрић Александар Бланић, Никола Милаковић, Александра Спасојевић и Зорана Шуман).

Специјалну награду на суботичком Фестивалу „Црвенкапици“ је додијелио и Дјечији жири Фестивала оцијенивши је најбољом.

На Фестивалу, који се ове године одржавао од 22. до 27. септембра, у организацији Отвореног универзитета Суботица, по избору селектора фестивала, професора др Зорана Ђерића учествовало је 14 представа театара из Чешке, Естоније, Француске, Литваније, Мађарске, Њемачке, Шпаније, Турске, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Републике Српске и Србије.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЂурђевић Стаменковски у Вишеграду – састанак са Ђуревићем и Елеком (ФОТО)
Сљедећи текстЗа „Јахорину“ 73 медаље у Бањалуци