Насловна Најновије Црвени крст Републике Српске поводом обиљежавања Недјеље дјетета спроводи низ активности

Црвени крст Републике Српске поводом обиљежавања Недјеље дјетета спроводи низ активности

215
0

Црвени крст Републике Српске издао је саопштење за јавнос о активностима које слиједе, поводом Недјеље дјетета. 

Саопштење преносимо у цјелости:

„Једна од традиционалних активности коју Црвени крст Републике Српске спроводи у првој седмици мјесеца октобра сваке године је Недјеља дјетета, коју ове године обиљежавамо у периоду од 3. до 9. октобра 2022. године.

 Ради се о значајној манифестацији, гдје велики број активности посвећујемо најмлађим члановима нашег друштва.

Недјеља дјетета, сваке године, обиљежава се у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

 
Слоган под којим ове године обиљежавамо Недјељу дјетета „По(дијели) радост, знање, љубав“, подсјећа нас да брига о најмлађима траје константно, те да се током трајања Недјеље дјетета промовишу активности које се односе, не само на дјечија права, него и на вриједности које наше друштво његује и које се преносе са генерације на генерацију.

Црвени крст Републике Српске ће за обиљежавање „Недјеље дјетета“ обезбиједити прехрамбене пакете и пакете одјеће, а наведене хуманитарне робе ће на приједлог секретара општинских и градских организација у структури Црвеног крста Републике Српске бити подијељене вишечланим социјално-угроженим породицама са дјецом. Такође, Црвени крст Републике Српске ће обезбиједити девет веш машина социјално-угроженим породицама, односно по једну машину за по једну породицу у свакој од девет регија.

 
Секретари општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске ће у Недјељи дјетета уприличити посјете вртићима и дјечијим центрима, те социјално-угроженим и вишечланим породицама, и у складу са својим могућностима уручити поклоне најмлађим.“

ИЗВОРРтрс,
Претходни текстДом народа о акцизама
Сљедећи текстУ септембру у Болници “Србија” рођено 39 беба