Насловна Вијести Република Српска Црвеног крста у Власеници наредне седмице очекује донацију Владе Републике Српске

Црвеног крста у Власеници наредне седмице очекује донацију Владе Републике Српске

216
0

У Општинској организацији Црвеног крста у Власеници наредне седмице очекују допремање робе која је донација Владе Републике Српске, када ће почети подјела једног дијела социјално угроженом становиништву, а други дио ће бити сачуван за потребе Народне кухиње.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Милена Неђић захвалила је Влади Српске за подршку коју пружа овој установи са 30 корисника сталне социјалне помоћи, а у оквиру које ђелује и Народна кухиња са 50 корисника.

Неђићева је навела да власенички Црвени крст треба да добије око двије тоне брашна, 50 килограма соли, 100 килограма шећера, 100 литара уља и 2.065 конзерви.

Она је додала и да у скорије вријеме очекују новац намијењен за кориснике Народне кухиње као помоћ за обезбјеђивање додатне количине хране.

„Имамо најаве да ћемо добити по 100 КМ за 50 корисника наше кухиње и то ће нам много значити јер доста људи нема никаква примања и живе од оброка које добију од нас“, навела је Неђићева.

Она је захвалила Влади Републике Српске, истичући да је сваки вид помоћи корисницима добро дошао, и додала да посебно радује чињеница да нису заборављени они којима је потребна подршка.

Неђићева је рекла и да Народна кухиња ради несметано захваљујући мјесечном издвајању од 1.650 КМ из општинског буџета. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстНа Сокоцу Атлетски митинг и првенства Републике Српске за сениоре и старије пионире
Сљедећи текстКоловози мјестимично влажни, магла понегдје у котлинама