Насловна Најновије Црна Гора: Промјена власти у седам општина

Црна Гора: Промјена власти у седам општина

182
0

Kоалиција око ДПС-а „Сви за наш град“, освојила је највише гласова на изборима у Подгорици, али већину имају странке које су побиједиле на парламентарним изборима прије двије године, показују прелиминарни резултати локалних избора у 14 црногорских општина.

ДПС је имао власт у осам од 14 градова у којима су на јучерашњим изборима биране локалне власти, али ће, како сада ствари стоје, власт формирати у Бару, Плаву и Бијелом Пољу, док су опозиционе странке оствариле побједу у Пљевљима, на Жабљаку, Даниловграду и Kолашину, пише РТЦГ.

Промјена власти догодила се, према прелиминарним подацима, у седам општина.

Према посљедњим подацима, ДПС ће бити у власти заједно са СД-ом и СДП-ом у Плаву.

У Рожајама апсолутну побједу остварила је Бошњачка странка.

С друге стране, политичке снаге које су освојиле власт на државном нивоу 30. августа 2020. године, однијеле су убједљиву побједу у Подгорици, Зети, Жабљаку, Пљевљима, Будви и Тивту.

Према прелиминарним резултатима за Подгорицу, листа око ДПС „Сви за наш град“ освојила је 38,1 одсто гласова, док је на другом мјесту покрет „Европа сад“ са 21,7 одсто гласова. На трећем мјесту је листа „За будућност Подгорице“ са 18,2 одсто гласова.

Kоалицију „Идемо људи“ подржало је 10,8 одсто грађана, а УРА и Цивис 6,4 одсто.

Према овим подацима, испод цензуса су Социјалистичка народна партија, Покрет Преокрет и Светосавска.

Након објављивања прелиминарних резултата, покрет „Европа сад“ најавио је брзо формирање коалиционе власти у пријестоници, коју ће предводити носилац те листе Јаков Милатовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСлавље широм Црне Горе: ДФ остварио одличан резултат
Сљедећи текстПелосијева сутра у Загребу