Насловна Најновије Црна Гора: У поноћ почела изборна тишина

Црна Гора: У поноћ почела изборна тишина

166
0

У Црној Гори у поноћ је на снагу ступила изборна тишина, уочи ванредних парламентарних избора, који ће бити одржани 11. јуна, и која ће трајати до недјеље до затварања биралишта у недјељу до 20 часова.

Политички актери су обавези да се придржавају правила о поштовању изборне тишине, јер ће у супротном бити санкционисани.

Право гласа на парламентарним изборима, трећем изборном циклусу за мање од девет мјесеци, од октобарских локалнихх избора и предсједничких у априлу ове године, има 542.468 бирача.

Биралишта ће бити отворена од 7 часова.

На изборима учествује 15 коалиција и партија. Неке коалиције су промијењене, а неке странке су одлучиле да наступе самостално у односу на претходне изборе, одржане 30. августа 2020.

На овим 12. по реду парламентарним изборима од увођења вишепартијског система у Црној Гори, Демократска партија социјалиста (ДПС) први пут ће наступити без Мила Ђукановића, који се након дуже од три деценије повукао са чела странке, пошто је у другом кругу председничких избора убједљиво изгубио од кандидата Покрета Европа сад (ПЕС) Јакова Милатовића.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМанчестер Сити и Интер вечерас у Истанбулу за титулу шампиона Европе
Сљедећи текстПомен убијеним српским цивилима на Чемерну