Насловна Вијести Црној Гори потребна акција “Сабља“ као некад у Србији

Црној Гори потребна акција “Сабља“ као некад у Србији

223
0

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић, позвао је црногорског премијера Дритана Абазовића, да искористи вријеме док буде у техничкој влади да „додатно раскринка мафију у Црној Гори“, уз оцјену да Црној Гори треба једна акција „Сабља“ као некада у Србији.

Мандић је рекао да ниједан премијер у Црној Гори, није изговорио у Скупштини оно што је Абазовић и да постоји основ да се формира влада која би на прво мјесто ставила борбу против организованог криминала и корупције.

„Сумњао сам да можете урадити што сте урадили – по питању криминала, односу према Српској православној цркви, најбројнијој вјерској заједници на овим просторима, и то не може да се заборави. Мора да се уважава. И оно што је данас саопштено, што повлачи ризик за властити живот, што сте Ви саопштили. Kад то саопшти премијер, постоји основ да се формира влада која би на прво мјесто ставила борбу против организованог криминала и корупције“, рекао је Мандић.

Црној Гори би, додао је, у таквом стању била потребна једна акција „Сабља“, као у Србији.

„Постоје тачке које могу бити додирно ткиво – борба против организованог криминала и корупције је оно што може да нас повеже. Борба против људи који су опљачкали ову земљу“, рекао је Мандић.

Лидер ДФ-а је истакао да Абазовићу треба да служи на част то што је потписао Темељни уговор са СПЦ.

Абазовић је јуче у парламенту рекао да је причу о рушењу актуелне Владе покренула пљенидба цигарета у Луци Бар у мају, наводећи да је већина заплијењене робе власништво компаније „Бемакс“ или људи повезаних са њом.

Скупштина Црне Горе изгласала је ноћас неповјерење мањинској Влади на челу са премијером Дританом Абазовићем.

За смјену мањинске Владе гласало је 50 присутних посланика Демократске партије социјалиста, Демократске Црне Горе, Либералне партије, Социјалдемократске партије, Социјалдемократа, Праве и Уједињене Црне Горе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСкокови са вишеградске ћуприје
Сљедећи текстТрибина “Ратнохушкачке пријетње и положај српског народа у БиХ“ 23.августа