Насловна Најновије Четворица Албанаца у селу Суви До претукла српског дјечака

Четворица Албанаца у селу Суви До претукла српског дјечака

111
0

Дјечака Лазара М. /15/ претукла су јутрос четири старија Албанца у етнички мјешовитом насељу Суви До, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да су Лазару, који је ишао пјешке, Албанци из аутомобила у покрету добацивали на њиховом језику, а потом су, схвативши да је ријеч о дјечаку српске националности, изашли из возила и претукли га.

– Лазар је јутрос у пратњи свог оца Златка дошао у болницу у Косовској Митровици са видљивим повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у грудни кош и стомак – навели су из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да је дјечак након комплетне дијагностике отпуштен на кућно лијечење.

Истичући да се након напада на српске младиће у Штрпцу и Клокоту, још једно српско дијете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста, из Канцеларије указују да до напада долази на мјесту гдје су стационирани припадници Куртијеве косовске полиције због наводне „угрожености Албанаца“ у мјешовитим срединама.

– Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима да некажњено нападају Србе и српску децу. Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава међународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу – поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се додаје да у овом случају не смије бити мјеста релативизацији напада, јер је Лазар М. нападнут само и искључиво зато што је Србин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМали Зејтинлик споменик страдања Срба из Сарајева и околине
Сљедећи текстПаљанско предузеће ,,Чиста шанса“ позитивно послује (ВИДЕО)