Насловна Најновије Четврти хорски фестивал „Дани Слоге“

Четврти хорски фестивал „Дани Слоге“

215
0
САРАЈЕВО, 26. НОВЕМБРА /СРНА/ - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом вечерас је у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву отворио Трећи хорски фестивал "Дани Слоге".

Прве вечери у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице наступили су Српско пјевачког друштво „Слога“ и Камерни хор – смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Током четири дана фестивала публици се представљају хорови из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Српско пјевачко друштво „Слога“, од оснивања 1888. године до данас, својом пјесмом окупља православни народ у Сарајеву. Годинама уназад богати културни живот Сарајева као једино друштво које организује хорски фестивал.Овогодишњи фестивал хорског пјевања, као и претходне двије године, посвећен је обиљежавању 150 година од освештања Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Професор Предраг Ђоковић одржаће предавање на Музичкој академији у Источном Сарајеву данас у 13.00 часова, A од 19.00 часова концерт ће одржати хор Храма Светог Саве из Београда, СПД „Јединство“ из Котора, те црквени хор „Свети Василије Тврдошки и Острошки“ из Требиња.

Посљедњег дана фестивала, 27. новембра, у 9.30 часова биће служена лигургија у Саборној цркви у Сарајеву, а пјеваће сви хорови фестивала.

Сви концерти биће одржани у Саборној цркви у Сарајеву, а улаз је бесплатан.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДодик: Дураковић није представљао Републику Српску
Сљедећи текстОдбијена жалба Срђана Ранкића о опозиву