Насловна Најновије Читањем оптужнице почело суђење Беливуковом клану

Читањем оптужнице почело суђење Беливуковом клану

208
0

Читањем прве оптужнице у Специјалном суду у Београду, почело је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића и још 27 оптужених, којом се терете за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Након паузе тужилац ће прочитати и другу оптужницу, којом се група терети и за убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

Посебно одјељење Вишег суда у Београду, одлучило је да споји поступке по обје оптужнице против организоване криминалне групе Беливука и Миљковића, тако да се терете за укупно седам убистава и друга тешка кривична дјела.

Адвокати одбране су затражили од суда да саопште одлуку о издвајању доказа преузетих са апликације „Скај“, али је судија рекла да та одлука још није донијета.

Тужилац је прочитао прву оптужницу којом се група терети за пет убистава, дрогу, оружје, отмицу и силовање, а која има више од 350 страница, преноси РТС.

Првом оптужницом група се терети да је прво намамила у кућу у Ритопеку, а потом мучила и убила Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоју.

Сведок-окривљени чији су иницијали Б.Х. рекао је, пише у оптужници, да су након убијања ових мушкараца припадници групе раскомадали њихова тијела, фотографисали их, а потом самљели у индустријској машини за мљевење меса и остатке просули у Дунав.

Оптужница садржи слике и преписке са криптоване апликације „Скај“, на којима се виде раскомадана тијела убијених мушкараца, али и конверзације између чланова клана.

Тужилаштво за организовани криминал проширило је истрагу према осумњиченом Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и Бојани Беливук, због сумње да су новцем од криминалне дјелатности куповали разне луксузне ствари.

Против Беливука и Миљковића, истрагу води и црногорско тужилаштво, због сумње на два убиства и једну отмицу.

Они се налазе у притвору од фебруара прошле године, због поступака који се против њих воде у Тужилаштву за организовани криминал.

ИЗВОРсрна, фото KRIK
Претходни текстПолиција спријечила веће нереде након утакмице Леотар – Зрињски
Сљедећи текстПушара и Миовчић на турниру у Подгорици, бронза за ТKД “Тигар”