Насловна Вијести Човић: Нова влада у наредних 30 дана

Човић: Нова влада у наредних 30 дана

168
0

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ће нова влада Федерације БиХ (ФБиХ) бити формирана у наредних 30 дана и нагласио да је стабилна коалиција његове и странака предвођених „тројком“.

Човић је навео да ХДЗ, односно ХНС, има своју политику у вези са формирањем федералне Владе, прецизирајући да траже шест министарстава.

„Заједно са колегама то ћемо договорити. Предсједник ФБиХ (Лидија Брадара) ће већ од понедјељка кренути у те процедуре. Биће оних који мисле другачије, али ми идемо даље радити“, навео је Човић.

Коментаришући најаву потпредсједника ФБиХ Рефика Ленде да неће подржати предсједника СДП-а БиХ Нермина Никшића за будућег ентитетског премијера, Човић је рекао да се неће освртати на оне који мисле другачије, пренијели су федерални медији.

Човић је данас боравио у посјети општини Равно гдје су министар мора, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Хрватске Олег Бутковић и начелник општине Равно Андрија Шимуновић потписали уговор о изградњи регионалног пута од Завале до границе са Хрватском.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстНа Јахорини почеле Међународне Фис трке, прилог РТВИС 3.3.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстУсвојена Стратегијa развоја града Источно Сарајево за период 2023 – 2029. годинa, прилог РТВИС 3.3.2023. (ВИДЕО)