Насловна Најновије Човић: Откуд некоме право да понавља бројање мимо закона

Човић: Откуд некоме право да понавља бројање мимо закона

201
0

Предсједник Хрватског народног сабора /ХНС/ БиХ Драган Човић, упитао је данас у Мостару откуд право Централној изборној комисији /ЦИK/ БиХ да понавља бројање гласова за предсједника Републике Српске и навео да је то учињено мимо закона.

„Откуд некоме право да понавља бројање или гласање, а да није објавио резултат избора и да се неко није жалио на резултат избора. Ту је закон врло прецизан и дефинише како се врши та процедура, ко је и када врши. То је недопустиво“, рекао је Човић одговарајући на питање Срне да прокоментарише одлуке и понашање ЦИK-а БиХ.

Човић је навео да је ЦИK неуставан и нелегитиман.

„Ја сам више пута поновио шта мислим о ЦИK-у, а то је да је нелегитиман, неуставан, да је именован мимо правила и процедура. Ако је именован мимо правила и процедура логично је да ће тако и радити. Боље да не коментаришем даље“, рекао је Човић.

Он је навео да у БиХ нема правне сигурности.

„Ако немате сигурности у правној држави, шта ћете друго имати. Ми смо по двије године чекали да се донесе одлука по једној апелацији кроз ЦИK. Шта можете очекивати од тијела које је именовано како је именовано и онда вас неко увјерава да је именовано по закону, а знате да није. Није у реду шта се ради. Морају се поштовати процедуре“, навео је Човић.

Он је подсјетио да се прије двије године чекало мјесец дана, да се сазна какав је резултат локалних избора у Мостару. „О чему ми причамо. За то неко треба да одговара“, закључио је Човић.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстХНС: Жељко Комшић проглашен непожељном особом
Сљедећи текстДанас би требало да се заврши бројање гласова за Бијељину, а потом за Бањалуку