Насловна Најновије Чубриловић једногласно реизабран за предсједника ДЕМОС-а

Чубриловић једногласно реизабран за предсједника ДЕМОС-а

203
0

Недељко Чубриловић данас је на Изборној скупштини ДЕМОС-а у Бањалуци једногласно реизабран за предсједника те странке, а изабран је и нови Главни одбор.

Чубриловић је рекао да ДЕМОС има намјеру да заједно са коалиционим партнерима и даље ради на изградњи Републике Српске, очувању њеног статуса у оквирима Дејтонског мировног споразума и стварању визије за младе људе, као и веће перспективност на овим просторима.

– Услов за то су економски основи које треба заједно да реализујемо – изјавио је Чубриловићнакон Изборне скупштине странке у Бањалуци.

Истакао је да глобална политика не иде на руку српском народу на овим просторима.

– Иако неки мисле да су то догађаји који су далеко од нашег простора, грдно се варају, то сутра може да закуца и на врата Републике Српске. Против тога треба да се боримо јединством, стварањем боље економске основе и услова за бољи живот на овим просторима. На томе ће ДЕМОС као политичка опција у оквиру процента свог учешћа и у власти Републике Српске и БиХ радити и у будућем периоду – рекао је Чубриловић.

Изборна скупштина ДЕМОС-а (Фото: Дона Катушић) -

Навео је да је Скупштини присуствовало више од 95 одсто делегата и оцијенио је као врло успјешну.

Он је рекао да изборни резултат ДЕМОС-а у претходном периоду говори да има простора за овакву политику на политичком небу Републике Српске и БиХ.

Изборној скупштини данас су, осим Чубриловића и других чланова руководства ДЕМОС-а, присуствовали и предсједници СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, СП-а Петар Ђокић, СПС-а Горан Селак и предсједник Градског одбора НДП-а Бањалука Бранислав Шкобо.

На скупштини је усвојен програм рада странке за период 2023-2027. година.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВечерас финале Евровизије 2023; Представник Србије наступа пети
Сљедећи текстСутра наранџасто упозорење за јаку кишу и вјетар