Насловна Најновије Шантић првак Балкана; Седам медаља за такмичаре Славије

Шантић првак Балкана; Седам медаља за такмичаре Славије

98
0
Посљедњег такмичараког дана првенства Балкана у румунском граду Питештију, чланови Џијуџицу клуба “Славија” у саставу репрезентације Босне и Херцеговине, изборили су четири медаље.Филип Шантић постао је првак Балкана у категорији млађих кадета до 77 килограма Савладао је Грка Ануела Фертија (full ippon), репрезентативног колегу Никшу Тешића 9:2, а у финалу је био бољи од клупског колеге Милана Антуновића.

Антуновић је тако освојио сребро, прерходно до финала савладао двојицу Грка, Димитриоса Морфиадакиса 16:9, и Георгиоса Макриса 10:9.

У категорији преко 77 килограма Урош Нишић је у првом колу добио дисквалификацију у мечу против Румуна Александруа Драгалина због недозвољене полуге на нози. Након тога добија Грка Кирјакоса Кеимонакиса и Драгоша Михаела из Румуније и осваја бронзу.

Кристијан Петровић је такође радио у категорији преко 77 кг и у првом колу је савладао Грка Кеимонакиса, а онда губи од Румуна Александруа Драгалина. У репесажу био је бољи од Панајотиса Варталиса и стиже до бронзе.

Славија је на Првенству Балкана освојила укупно седам медаља тако првенство Балкана завршава са седам медаља. Јуче су сребрне медаље су освојили Данијел Блажић и Анђела Ждрале, док је Кристијан Петровић био бронзани у ne-wazi.

ИЗВОРSportEast
Претходни текстПредсједник Српске са митрополитом будимским Лукијаном; Задовољство због одличне сарадње и разумијевања (ФОТО/ВИДЕО)