Насловна Вијести Источно Сарајево ШГ „Романија“ за асфалтирање издвојило 665. 000 КМ

ШГ „Романија“ за асфалтирање издвојило 665. 000 КМ

227
0

Реконструкција пута Иван поље – Озерковићи дужине 1.500 метара почиње данас, а када буде завршена крајем седмице, биће завршено асфалтирање за све локалне дионице планиране у овој години на подручју општине Слоколац, за шта је планирано 665.480 КМ, рекао је Срни директор соколачког Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић.

Он истиче да ће асфалтирањем пута за Озерковиће бити потпуно реконструисан пут према манастиру Свете Тројице који се налази на тромеђи општина Соколац, Рогатица и Пале.

Башевић је рекао да је минуле седмице асфалтиран пут Кнежина-Батово дужине 699 метара, дионица на путу Ново село – Буковик дужине 570 метара, пут Ранчићи–Прељубовићи дужине 496 метара, дионица Ћаварине–Смртићи дужине 300 метара и дионица Маргетићи–Станића брдо дужине 820 метара.

Он је навео да су у току припемни радови и за асфалтирање локалних дионица Каљина-Ширјевићи и Каљина-Баре.

Бранислав Мумовић, власник предузећа за прераду дрвета у селу Буковик удаљеном седам километара од Сокоца, рекао је Срни да добар пут њему значи „опстанак фирме и останак његове вишечлане породице у овим крајевима“.

Он наводи са је радост мјештана у овом селу неизмјерна и да живе у нади да ће у наредном периоду бити асфалтирано преосталих 3.800 метара, након што је до сада у два/три наврата асфалтирано укупно 1.200 метара.

Мумовић је рекао да је за њега као привредника пут посебно значајан јер му омогућава бољу комуникацију са добављачима и купцима, а прошле године и сам је уложио значајна средства за проширење преосталог дијела макадамског пута који води ка његовом предузећу.

„Да су овакви путеви стизали прије двадесетак година људи не би одлазили и села не би одумирала“, поручио је Мумовић.

Мјештанин насеља Батово код Кнежине Драго Новосел је рекао Срни да су мјештани више него задовољи асфалтирањем пута који им је обећаван у минулих 25 година.

„Наш пројекат је пролазио на одговарајућим тијелима, па смо једни друге и `частили за муштулук`, али је све остало на обећањима. Напокон смо добили пут и очекујемо да ће нам коначно бити урађена и канализација“, тврди Новосел.

Мјештани Батова велике наде полажу у руководство града Источно Сарајево, одакле се очекују средства за канализацију, што ће их спасити од низа невоља у насељу гдје отпадне воде годинама теку плитким каналом уз пут.

Мјештани села свих шест села до којих је ових дана стигао асфалт изразили су захвалност руководству соколачког Шумског газдинства „Романија“ на челу са дирекором Страхињом Башевићем и вјерују да ће ова пракса стварања бољих услова за живот на селу бити настављена, што ће највише допринијети развоју локалне заједнице.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПозив за учешће у пројекту „Програм енергетске одрживости домаћинстава“ продужен до 15. октобра
Сљедећи текстЕлек: Очекујем добре вијести из Москве након састанка Додика и Путина