Насловна Најновије Шекара: Позив Бећировића и Комшића Врањешу није државнички потез

Шекара: Позив Бећировића и Комшића Врањешу није државнички потез

309
0

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара рекао је да позив чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића амбасадору БиХ у Србији Александру Врањешу да хитно дође у Сарајево због изјаве на састанку са директором Безбедносно-информативне агенција Србије Александром Вулином није државнички потез, јер сваки амбасадор има право да се сусретне и разговара са руководством сваке институције у земљи пријема.

„Бећировићев и Комшићев позив Врањешу да хитно дође у Сарајево потез је којим тек желе да се додатно додворе чаршији, која је политички неука и површна, а никако неки државнички потез, јер је и лаицима познато да сваки амбасадор има право и може да се сусретне и разговара са руководством сваке институције у земљи пријема“, навео је Шекара на „Твитеру“.

Према његовим ријечима, ако би се и десило да Врањеш поразговара са Бећировићем и Комшићем, по овом њиховом својевољном, а не институционалном позиву, могли би да добију бесплатну лекцију из области дипломатије, политичке комуникације и међународних односа.

„То би им сигурно помогло да се више не брукају. Александар Врањеш је надасве пристојан човјек и интелектуално толико супериорна личност у односу на бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и његовог `босанског`, а само формално хрватског колегу Жељка Комшића. Стога је тешко и замислити какве би то уопште биле консултације амбасадора који посједује сву ширину одличног дипломате и ускогрудих и усковидих политичара који обично од дрвета не виде шуму“, навео је Шекара.

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић затражили су да Министарство иностраних послова у Савјету министара хитно позове амбасадора БиХ у Србији Александра Врањеша на консултације у Сарајево, након што је директору Безбедносно-информативне агенција Србије Александру Вулину захвалио што је омогућио стипендије двјема студенткињама Факултета за криминалистику Универзитета у Сарајеву и смјештај за наставак студија на Академији националне безбедности у Београду.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКомуникација грађана и локалне управе на задовољавајућем нивоу
Сљедећи текстПочео традиционални ауто-рели „Сутјеска“