Насловна Вијести Република Српска Шеранић: Доношење закључака препустити надлежним институцијама

Шеранић: Доношење закључака препустити надлежним институцијама

254
0

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, изјавио је Срни да је у Универзитетској болници у Фочи, покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио када је новорођенче приликом порођаја пало на под, те поручио да доношење закључака о овом треба препустити надлежним институцијама.

Шеранић је изразио жаљење због несрећног случаја који се догодио у породилишту ове здравствене установе, те истакао да је најважније да беба буде добро.

„Према информацијама које имам од љекара у Фочи, беба је за сада добро и њено здравствено стање ће се пратити и даље“, рекао је Шеранић.

Он је навео да је у овој здравственој установи покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента, те замолио грађане да се уздрже од закључака и ширења непровјерених информација.

„Замолио бих и да се о овом случају не доносе одређени судови, нарочито по друштвеним мрежама, на основу непровјерених информација и да грађани свако појединачно кроје своју истину“, рекао је Шеранић.

Он сматра да је потребно да закључке доносе институције које су надлежне за то.

„Здравствени радници у већини случајева раде тежак и одговоран посао, те молим да закључке доносе они који су за то надлежни“, рекао је Шеранић.

Поједини медији пренијели су да је Полицијској станици Фоча пријављен случај „несавјесног рада љекара“ у Универзитетској болници Фоча, када је новорођенче пало на под.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстИсточна Илиџа: Подршка за куповину школског прибора
Сљедећи текстХан Пијесак: Попуњен сав расположиви капацитет вртића “Дијана Будисављевић“