Насловна Вијести Република Српска Шеранић на Палама, у Фочи и Чајничу

Шеранић на Палама, у Фочи и Чајничу

564
0

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетиће данас и сутра Пале, Фочу и Чајниче.

Шеранић ће вечерас у 19.00 часова у Културном центру Пале присуствовати свечаној академији поводом 30 година постојања и рада Црвеног крста Републике Српске, најављено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Министар здравља сутра ће у 9.30 на Медицинском факултету у Фочи свечано отворити тродневни 13. Симпозијум Удружења хирурга Републике Српске и Хируршке секције Српског љекарског друштва са међународним учешћем.

У 10.30 предвиђено је да Шеранић посјети нову зграду хирургије и интензивне његе Универзитетске болнице Фоча.

Зграда је реконструисана и опремљена у оквиру пројекта „Модернизација ЈЗУ Универзитетске болнице у Фочи – реконструкција, доградња централног објекта `Б` и набавка опреме“.

Предвиђено је и да Шеранић у 13.00 часова посјети Дом здравља Чајниче поводом испоруке и пуштања у рад стационарног аналогног РТГ апарата вриједности 149.000 КМ.

Ова опрема набављена је у оквиру „Хитног пројекта ковид 19“ који спроводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У оквиру ове набавке за здравствене установе у Републици Српској набављени су и монитори за надзор пацијената, РТГ и УЗВ апарати, мобилни ЦТ систем и ињектор за ЦТ. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Бијељини сутра отварање Првих сусрета васпитача
Сљедећи текстВишеград: Почело бројање гласова пристиглих путем поште