Насловна Вијести Источно Сарајево Шеранић обећава: Слиједи реконструкција и адаптација Психијатријске болнице на Сокоцу

Шеранић обећава: Слиједи реконструкција и адаптација Психијатријске болнице на Сокоцу

379
0

У наредне четири године слиједи реконструкција и адаптација Психијатријске болнице на Сокоцу, доградња нових и реконструкцију постојећих објеката, најавио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић након отварања спортских игара радника четири здравстевне установе Сарајевско-романијске регије.

Шеранић је данас на излетишту Копито код Сокоца, гдје се окупило више од 300 запослених из Болнице „Србија“, Завода за форензичку психијатрију, Специјалне болнице за психијатрију и Дома здравља на Сокоцу, рекао новинарима да је Сарајевско-романијска регија врло важна за Министарство здравља, које је у минулом периоду настојало да помогне све здравствене установе на овом подручју.

Он је напоменуо да је ресорно министарство набавило за соколачки Дом здравља мобилне РТГ апарате и санитетска возила, а за Болницу „Србија“ нови апарат за разбијање каменца у бубрегу.

Код психијатријских установа помоћ Владе Српске од око 100.000 КМ стигла је за реконструкцију и адаптацију једног спрата у дијелу објекта Клинике за психијатрију и финансијска помоћ од 30.000 КМ, те подсјетио да Завод за форензику на Сокоцу одлично функционише и да је од ове године на трезору.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је директорима здравствених установа који су омогућили скуп радника запослених у здравству, као и директору соколачког Шумског газдинства „Романија“ за уступљени простор за излетнике.

Он је нагласио да су запослени у здравственим установама у претходне двије године поднијели највећи терет очувања живота становника и да су заслужили да се одморе у једном дивном шумовитом окружењу.

Ћосић је изразио задовољство што је један од актера у систему који пружа помоћ здравству регије.

„Драго ми је да смо у овогодишњем буџету нашли средства да подржимо и Болницу `Србија`, Завод за форензику и Специјалну болницу за психијатрију и настојаћемо до краја године да нешто урадимо и за соколачки Дом здравља“, рекао је Ћосић.

Он је указао на значај наведених здравствених установа на подручју Сарајевско-романијске регије, те нагласио да је Болница „Србија“ истински понос регије и да је Влада Српске овом установом учинила много, не само за град и општине, него и за 100.000 људи који гравитирају болници у Касиндолу.

Вршилац дужности директора у Заводу за форензичку психијатрију на Сокоцу Бојан Копривица нагласио је да ова установа већ непуних шест година успјешно функционише, те да о 150 пацијената брине 207 запослених.

Он је нагласио да је циљ првих спортских игра радника здравства да се његује што боља сарадња ових установа и да је жеља организатора да овај вид дружења пређе у традиционалну манифестацију.

Вршилац дужности директора Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу Драган Булајић захвалио је Влади Српске за помоћ у реконструкцији мушког акутног одјељења и једнократној помоћи Владе Српске.

Ова установа тренутно има 130 радника и 140 пацијената, и како каже, први пут је након низ година пословала позитивно, захваљујући помоћи Владе и Града Источно Сарајево.

Директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија изразио је увјерење да су оваква дружења радника прилика за развој боље сарадње и размјене нових искустава како би се изградила још компактнија цјелина у пружању здравствене заштите становништву.

Он је подсјетио да је у овој болници 35 доктора отишло на специјализацију и пет на субспецијализацију, што додатно указује на позитивне помаке битне за здравство на овој регији.

На радничким спортским играма на излетишту Копито екипе запослени у здравству су се такмичиле у припемању специјалитета под сачем, у котлићу, у малом фудбалу и обојци и наставили дружење након проглашења најуспјешнијих.

ИЗВОРСоколац срце Романије
Претходни текст„Планинарско друштво „Гласинац“ авангарда и зачетник туризма у Сокоцу“
Сљедећи текстОдбојкаши Србије без борбе за медаљу