Насловна Вијести Република Српска Шеранић посјетио Универзитетску болницу у Фочи

Шеранић посјетио Универзитетску болницу у Фочи

355
0

Министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић посјетио је данас Универзитетску болницу у Фочи гдје су у току радови на згради хирургије и интензивне његе која је реконструисана и опремљена у оквиру пројекта модернизације.

Шеранић је рекао новинарима да су до сада завршени објекат неурологије, онкологије, ангио-сала и четврти спрат централног блока, те навео да се настављају радови на операционом блоку и да остаје још реконструкција кардиологије.

„Чињеница је да је епидемија вируса корона оставила траг, не само на процес радова, него је било тешко функционисати и обавити све што је потребно, али радови и даље теку“, рекао је Шеранић.

Он је навео да ће на тај начин бити завршен пројекат „Модернизација Универзитетске болнице у Фочи – реконструкција, доградња централног објекта `Б` и набавка опреме“.

Шеранић каже да се оваква структура радова обавља у свим болницама у Републици Српској, те да је Влада јуче на сједници усвојила информацију о идејном архитектонском рјешењу за болницу у Требињу.

„Отварамо нови циклус када су у питању болнице у Републици Српској и надам се да ћемо кроз све те структурне пројекте у потпуности реорганизовати и реформисати сам систем наслоњен на нови Закон о здравственој заштити и нови Закон о евиденцијама и медицинској документацији и Нацрт закона о здравственом осигурању, чиме здравствени систем у Српској уводимо у потпуности у 21. вијек“, поручио је Шеранић.

Директор Универзитетске болнице у Фочи Радомир Марић рекао је да су у току радови на операционим салама и машинским постројењима.

„Адаптирани простор је површине око 1.500 метара квадратних и обухвата комплетно хируршко одјељење, односно три одјељења ортопедије, хирургије, урологије са њиховим администаративним дијелом“, прецизирао је Марић.

Он је додао да ће пацијенти, који су због скучености простора, били распоређени по другим одјељењима, бити враћени.

Марић је рекао да ова здравствена уставнова не касни са испуњавањем уговора који је потписан са Фондом здравственог осигурања, те да у потпуности испуњава све преузете обавезе захваљујући ангажовању свих запослених.

„Пројекат за сада иде на задовољавајући начин и мислим да ћемо до краја године завршити најбитније радове што се тиче функционалности објаката“, навео је Марић.

Он је истакао да свако одјељење у којем се заврше радови одмах почиње са радом.

„Немамо никаква чекања, уселићемо на ово одјељење и почети да радимо као што смо почели са ангиосалом коју смо отворили и урадили више од 110 коронорграфија, уградили стентове“, рекао је Марић.

Он је закључио да је Универзитетска болница у Фочи показала да има завидан ниво пружања здравствених услуга пацијентима, како са тог подручја, тако и из источног дијела Српске, па и шире.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМилановић: Шмит је продужена рука мутних и чудних кругова у БиХ
Сљедећи текстЗа запошљавање и самозапошљавање 345 лица 1,8 милиона КМ