Насловна Најновије Шест рукописа у ужем избору за књижевну награду “Златна сова“

Шест рукописа у ужем избору за књижевну награду “Златна сова“

170
0

На конкурс за најбољи необјављени роман и награду „Златна сова“ Издавачке куће Завод за уџбенике и наставна средства за ову годину стигло је 36 рукописа, а у ужи избор ушло је њих шест.

У ужем избору су рукописи „Љубавни јади младог Жоржа“ /шифра „Берански зет“/, „Дневник једног умирања“ /шифра „Шопенхауерова кћи“/, „Длаке на језику“ /шифра „Ризница“/, „Отисци прошлости“ /шифра „Замало Чешински“/, „Писма и други романи“ /шифра „Кусањањин“/ и „Светиње“ /шифра „Васкрсење“/.

Жири, у саставу Сања Мацура, Жељка Пржуљ и Радисав Милић, између 34 рукописа која су испунила услове конкурса, одабрао је 11 за које је сматрао да треба да уђу у шири избор.

Након поновног увида у рукописе који су ушли у шири избор, жири је на јучерашњој сједници донио одлуку о ужем избору, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства.

Жири ће одлуку о добитницима прве, друге и треће награде донијети до краја маја.

Књижевна награда „Златна сова“ обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКритично у Босанској Крупи, Бихаћу и Санском Мосту; Алармантно и у Хрватској
Сљедећи текстПовећан број смјештаја “Стан на дан“, циљ легално пословање