Насловна Најновије Шеховац: Алија Изетбеговић – ратни злочинац јер је земљу увео у рат

Шеховац: Алија Изетбеговић – ратни злочинац јер је земљу увео у рат

192
0

Замјеник предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Шеховац истакао је да је ратни муслимански лидер Алија Изетбеговић ратни злочинац који је БиХ увео у рат, те да Бошњаци морају да признају да су ратни злчини почињени и над Србима у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

Шеховац је у изјави Срни напоменуо да су многи недужни Срби побијени у разним сарајевским подрумима, али и у Тарчину, Пазарићу, Трнову и Ледићима.

– Познато је да су се Србима сјекле главе по ФБиХ и да је Алија Изетбеговић постројавао џихад ратнике по разним планинским предјелима у БиХ гдје су сјекли главе и мучили заробљене Србе. Бошњаци не желе да прихвате да су они то радили – рекао је Шеховац.

Шеховац истиче да Изетбеговић није спријечио већ је чак и подржавао то што су чиниле такве јединице широм БиХ.

– Алија Изетбеговић је један од највећих злочинаца БиХ, јер је ријеч о човјеку који је земљу увео у рат и рекао да ће жртвовати мир и свој властити народ за /суверену/ БиХ – рекао је Шеховац.

Он је истакао да је управо Алија Изетбеговић жртвовао свој, али и све остале народе – Србе и Хрвате и довео до крвопролића ради интереса неких из међународне заједнице и великих свјетских сила.

Бројни бошњачки представници власти из ФБиХ најоштрије су критиковали Кристијана Шмита који је рекао да је неопходно направити заједнички курикулум, те да су у уџбеницима „неприхватљиве фотографије“ некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића и муслиманског ратног лидера Алије Изетбеговића.

Из ОХР-а су јуче саопштили, појашњавајући Шмитову изјаву, да је Алија Изетбеговић „био кључна личност у постизању мира и Дејтонског споразума, те је својим дјеловањем спасио многе животе“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоколац: У недјељу освештање спомен-обиљежја за 97 равногораца
Сљедећи текстОрбан: Запад и ЕУ губе рат у Украјини