Насловна Најновије Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена исклесана у Поточарима

Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена исклесана у Поточарима

138
0

Координатор борачких организација Сарајевско-романијске регије Горан Шеховац, изјавио је да резолуција о Сребреници није успјела и позвао је надлежне институције да истраже колико је живих чија су имена уклесана у Меморијалном центру у Поточарима.

Шеховац је рекао Срни да се онима чија су имена на спомен-плочама у Меморијалном центру Поточари, а евидентирани су у новој бази ЦИПС-а, треба да позабаве надлежне агенције и да то мора резултирати кривичним пријавама.

„Не смије се дозволити да се то заташка“, нагласио је Шеховац.

Он је упита шта ради Агенција за истраге и заштиту БиХ и остале безбједносне агенције, нагласивши да треба да раде свој посао и то расвјетле.

Уколико се то покаже да је тачно, Шеховац каже да би Влада Српске требало да поднесе кривичне пријаве против људи који руководе или су руководили Меморијалном центром.

Шеховац је нагласио да треба коначно испитати колико је људи за вријеме рата умрло, колико је погинуло у борбама, приликом пробоја од Сребренице према Тузли преко Црног врха и на крају колико их је живи и колико их је из разних крајева БиХ сахрањено у Поточарима.

„Желимо праву истину, да коначно знамо колико је стварно људи погинуло у том злочину у Сребреници, што осуђујем. Треба открити ко стварно манипулише бошњачким народом кад је у питању Сребреница. Сваки нормалан Бошњак, као и Србин, треба да стави прст на чело и каже шта то раде неки политичари, у овом случају шта је то стварно радио Алија Изетбеговић и читава структура тзв. Армије БиХ“, каже Шеховац.

За резолуцију је рекао да је очигледно доживјела фијаско и да је више не треба ни помињати, већ је треба заборавити.

„Неко је то покушао да одради и видјели су да нису успјели. Што се тиче бораца ВРС, тај папир могу слободно да баце у канту за смеће“, рекао је Шеховац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМакрон у тродневној посјети Њемачкој
Сљедећи текстСтевандић: ВРС чувала српску нејач, није упадала у села и чинила злочине