Насловна Најновије Шешлија: Опстанак посвећујемо нашем Алекси Голубовићу – Колету

Шешлија: Опстанак посвећујемо нашем Алекси Голубовићу – Колету

230
0

Фудбалери ,,Фамоса“ из Војковића своју прву повратничку сезону у Прву лигу Републике Српске завршавају са испуњеним циљем, оствареним опстанком.

„Мотористи“ су 12. на табели са освојених 40 бодова и то је резултат који ће задовољити све у клубу, јер је то био једини и искључиви циљ у овој сезони. Било је прољеће прилично турбулентно за „мотористе“, Миломир Шешлија је у финишу сезоне наслиједио Владимира Дрињака на клупи и привео ову сезону крају. По завршеној сезони, Шешлија је рекао да је задовољан урађеним, те да посвећује овај резултат Алекси Голубовићу – Колету, великом навијачу „Фамоса“ који је зимус преминуо.

– Остварили смо велики резултат. Циљ је испуњен и морамо сви да будемо задовољни због тога. Све је ово заједнички успјех, играча, нас тренера, руководства клуба, бившег тренера Владимира Дрињака. Напорно смо радили и срећни смо што смо на крају успјели. Ово је опстанак за нашег Колета – рекао је „Sportu DC“ Миломир Шешлија након утакмице.

Печат на опстанак није ударен у градском дербију у којем је Славија, сасвим заслужено, остварила побједу 3:0.

– Заслужена побједа „Славије“. Прво полувријеме смо били у егалу. Први гол нас је пресјекао, онда долази и други и ту смо се распали. „Славија“ је знала како да игра, као да су и више жељели побједу у овој утакмици. На крају крајева до изражаја је дошла и та креативност коју они имају у Николи Бјелошу. Ми, са друге стране, немамо таквог играча, све вријеме нам и јесте бољка та креативност у нападу и задњи пас и немамо неку ротацију на одређеним позицијама. Немам ја шта да замјерим момцима, ми смо оно што смо требали урадити – урадили раније, а „Славији“ честитам на заслуженој побједи – рекао је он.

Шешлија је стигао у „Фамос“ пред 27. коло и утакмицу која је заиста била једна прекретница у сезони, против „Алфа“ Модриче. Славили су „мотористи“ побједу 5:0 и наставили пут ка опстанку.

– У ових осам кола, колико сам ту, ја имам за ове момке само ријечи хвале. Све оно што сам тражио су испоштовали и види се да се они труде и да желе. Ту постоји тај проблем већине што су то играчи који имају своје послове поред фудбала и онда мора постојати одређена толеранција и за њихове грешке, лоше наступе, умор и остало. У мјери у којој су они могли бити професионални, предани раду, ја сам задовољан и захвалан на томе – додао је он.

„Фамос“ иде на одмор, планови су се полако почели спремати, а да ли ће на клупи „Фамоса“ и наредне сезоне сједити Миломир Шешлија још увијек није потврђено.

– Сутра ћемо сумирати оно што смо урадили и онда идемо на одмор. Шта даље, видјећемо. Имам неке опције отворене за одлазак у иностранство, али је још увијек то све непознаница, тако да сам ја још увијек ту, на располагању „Фамосу“. У глави имам неку слику како би то могло изгледати наредне сезоне, али отом-потом, разговараћемо о томе када дође вријеме.

ИЗВОРспорт дц
Претходни текстУпућена Иницијатива за оснивање Завода за планирање и изградњу Града Источно Сарајево
Сљедећи текстВишковић: Пријавио сам имовину, не знам с’ чим располажу други