Насловна Најновије Шојгу: Потребно повећати број војника на милион и по

Шојгу: Потребно повећати број војника на милион и по

150
0

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да је неопходно да се број припрадника Оружаних снага Русије повећа на 1,5 милиона, укључујући 695.000 војника по уговору.

– Како би се гарантовало рјешење задатака осигуравања војне безбједности Русије, неопходно је да се број војника повећа на 1,5 милиона, укључујући повећање броја војника по уговору на 695.000 – рекао је Шојгу на састанку колегијума у Министарству одбране Русије.

Он је наредио да се до краја године број војника по уговору повећа на 521.000, узимајући у обзир замјену мобилисаних у групама и регрутовање нових формација.

Шојгу је прецизирао да ће Оружане снаге Русије основати три нове команде авијацијских дивизија, осам нових пукова бомбардера и један ловачки пук, као и шест бригада војне авијације.

Према његовим ријечима, биће формирано и пет морнаричких дивизија у обалским трупама руске морнарице на основу постојећих бригада.

Шојгу је најавио да ће комбиноване оружане и тенковске снаге добити мјешовите ваздухопловне дивизије и бригаде ратног ваздухопловства са по између 80 и 100 хеликоптера.

Руски министар одбране додао је да ће, како би се створиле артиљеријске резерве, морати бити формиране дивизије у свих пет руских војних округа и артиљеријских бригада високог капацитета.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРОСУ поставила контролни пункт на Бистричком мосту
Сљедећи текстНајмлађи чланови плесног студија „Орион“ добили поклон-пакетиће(ВИДЕО)