Насловна Најновије Штаб за ванредне ситуације предузео је све активности с циљем спречавања поплава...

Штаб за ванредне ситуације предузео је све активности с циљем спречавања поплава на подручју Вишеграда

139
0

Штаб за ванредне ситуације општине Вишеград засједао је данас због обилних падавина и јаког вјетра, који се очекују од данас до 20. јануара.

Како је наведено из штаба, констатовано је да су све надлежне службе, које дјелују у области заштите и спашавања у приправности, те да ће људски и материјално – технички ресурси бити на располагању уколико буде потребно.

Из штаба је упућен апел на становништво које живи у приобалним подручјима, да измјести материјално-техничка средства, стоку и друге ресурсе како би спремно дочекали евентуалне поплаве са што мањом штетом.

Општински Штаб за ванредне ситуације предузео је све активности у циљу спречавања поплава на подручју општине Вишеград.

Обавјештена су сва локална предузећа чија би помоћ била неопходна у случају поплава, укључујући Комунално предузеће „Комуналац“, ЈП за водовод и канализацију „15“ април, ЈП „Романија путеви“ а.д. Соколац и приватно предузеће „Оморика“ Вишеград.

Из штаба је наведено да су планирана стална дежурства припадника Цивилне заштите Вишеград као и стављање у приправност обученог општинског тима за спашавање на води и под водом.

Од сутра се у Републици Српској и региону очекују обилне падавине због чега се предузимају све превентивне мјере у циљу спречавања могућих поплава.

Из Републичке управе Цивилне заштите упутили су допис локалним заједницама да обаве све припреме, а то је од њих затражио и предсједник Републике Милорад Додик.

Претходни текстВласеница: Одржана сједница општинског штаба за ванредне ситуације
Сљедећи текстФоча се спрема за најављено невријеме