Насловна Најновије Шта је потребно Србији за пролазак групне фазе?

Шта је потребно Србији за пролазак групне фазе?

173
0

Репрезентација Србије је у другом колу групе Г Свјетског првенства, данас је одиграла 3:3 с Kамеруном, након што је водила 3:1, па су тако покварили одличне шансе за пролазак групне фазе.

Изабраници Драгана Стојковића Пиксија, сада у сваком случају морају побиједити Швајцарску у посљедњем колу у петак уколико желе ићи даље. Уколико Бразил данас побиједи Швајцарску, Србија ће сигурно проћи групу с побједом против Швајцарске у посљедњем колу.

Ако Бразил и Швајцарска одиграју неријешено, Србији у посљедњем колу треба побједа од најмање два гола разлике против Швајцарске.

Kада би Швајцарска побиједила Бразил, Србија би осим побједе против Швајцарске требала и помоћ Kамеруна, који би морао побиједити Бразил у посљедњем колу.

Србији би одговарао и реми Kамеруна и Бразила, али би у том случају морала побиједити Швајцарску с великом разликом.

Постоји и невјеројатан сценарио да све четири екипе у овој групи заврше на истом броју бодова, уколико Бразил и Швајцарска данас одиграју неријешено, а Србија и Kамерун у посљедњем колу упишу побједе.

Подсјећања ради, први критеријум одређивања поретка у групи је гол-разлика, онда број постигнутих голова, па онда међусобни сусрет.

ИЗВОРКликс, фото Журнал.рс
Претходни текстСутра претежно облачно
Сљедећи текстИграчи са фочанског „Фудбал френдса“ стријелци у Катару