Насловна Најновије Шулић: Фоча живи и радује се сваком госту

Шулић: Фоча живи и радује се сваком госту

64
0

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да Фоча живи и радује се сваком госту и да му је жао што делегат у Дому народа Федерације БиХ из ДФ-а Албин Зухрић тога није свјестан.

„Надам да ће отворити очи и пустити неким лијепим стварима да отјерају ту мржњу из њега“, написао је Шулић на друштвеној мрежи „Икс“ поводом Зухрићеве тврдње да је договорени долазак полицајаца из Србије током туристичке сезоне „сљедеци корак у нападу на суверенитет БиХ“ и да Фоча „никада није била туристичка дестинација“.

Шулић је навео да је жалосно и тужно да неко не види љепоте и потенцијал свог града, а да Фочу годинама не посјећују само туристи из свих крајева свијета, већ и спортисти.

„Тужно је кад млада особа у свему види зло, али како наши стари кажу – човјек види само оно што носи у себи“, додао је Шулић.

Он је подсјетио да су ових дана на Тјентишту крај Фоче на „ОК Фесту“ млади из свих крајева региона и свијета на фестивалу који се одржава 10. пут.

„Музика спаја, али не знам шта о томе може знати неко ко у једном твиту изнесе толико мржње и жеље за раздором“, нагласио је Шулић.

Према његовим ријечима, рафтинг Таром је бренд не само Српске, већ и региона о ком су у такмичарском смислу писали медији цијелог свијета.

„О Фочи се писало и због једног од најбољих спортиста данашњице – Николе Јокића, који у њој проведе дио свог одмора. Фоча живи и радује се сваком госту, то знам јер сам чест гост ових крајева“, поручио је Шулић.

Зухрић, који је родом из Фоче, назвао је договорену полицијску сарадњу Србије и Српске током туристичке сезоне „планираним упадом стране полиције на територију БиХ“ и да институције БиХ и међународна заједница „морају учинити све да се то спријечи“.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је јуче да полицајци из Србије неће бити упућени у Републику Српску у оквиру полицијске сарадње у туристичкој сезони, имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од тога креирају политичке сплетке и пријетње.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између министарствава унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске, било је предвиђено да у Бањалуци, Фочи и Требињу буде распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије, који су до 1. септембра требали да раде заједно са колегама из Српске.

У истом периоду требало да буду ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору

ИЗВОРСрна
Претходни текстВисоко: Обиљежена слава и 167 година постојања храма светог Прокопија (Видео)
Сљедећи текстМлади српски атлетичар Алдин Ћатовић освојио златну медаљу на шампионату Европе