Насловна Најновије Ђоковићу олакшан пут ка титули у Аустралији

Ђоковићу олакшан пут ка титули у Аустралији

176
0

Већ у првом колу турнира из серије 250 у Аделејду, виђена су два велика изненађења.

Своје учешће на првој препреци завршила су двојица носилаца (други и пети) – Феликс Оже-Алијасим и Холгер Руне.

Бољи од канадског тенисера је био некада велики таленат, а сада 120. тенисер свијета Алексеј Попирин. Тенисер из Сиднеја је славио у два сета резултатом 6:4, 7:6 (7-5).

Оже-Алијасим је имао брејк предности у другом сету и прилику да се у потпуности врати у дуел, али га је испустио и након непуна два сата игре, морао је да призна пораз.

Попирин ће у следећем колу играти са Маркосом Ђиронон, а побједа над Фелиском му је била трећа у каријери против тенисера из Топ 10.

Разлог за незадовољство има Руне, којег је након преокрета савладао Јошито Нишиока резултатом 2:1. Дански тенисер је био надмоћан у првом сету, који је освојио резултатом 6:2, али је остатак меча припао противнику који је у оба славио идентичним резултатом (6:4).

Нишиока ће у сљедећем колу играти за Мекензија Мекдоналда из САД.

Ово су свакако добре вијести за српског тенисера Новака Ђоковића, који је први носилац турнира који је увертира пред Аустралијан опен. Ђоковић тек треба да заигра у синглу, а у пару са Kанађанином Васеком Поспишилом је изгубио у првом колу турнира у Аделејду.

Ђоковић ће наредне ноћи почети такмичење у појединачној конкуренцији, а први ривал биће му Француз, Kонстант Лестјен.

Поред Ђоковића, на турниру наступа још један српски тенисер Миомир Kецмановић, који је славио против домаћег тенисера Kристофера О’Kонела резултатом 2:0 и у наредној рунди га очекује бољи из дуела Руса Данила Медведева и Италијана Лоренца Сонега.

У друго коло турнира у Аделејду пласирао се и Француз Kантан Алис, који је савладао домаћег тенисера Џордана Томпсона са 6:3, 6:4. Тренутно 64. играч на АТП листи у другом колу играће против побједника меча у којем се састају Новак Ђоковић и Kонстант Лестјен.

 

ИЗВОРБ92, фото EPA-EFE/MICHAEL ERREY
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: Висибабе најавиле Нову 2023. годину
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Подијељени божићни пакети социјално угроженим становницима