Насловна Најновије Ђоковић вечерас против Музетија

Ђоковић вечерас против Музетија

64
0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић игра против Лоренца Музетија у трећем колу Ролан Гароса, а меч неће почети прије 20.15 часова.

Ђоковић је лако савладао Шпанца Роберта Карбаљеса Баену са 3:0 у сетовима (7:5, 6:1, 6:4) и заказао шести дуел против Музетија против ког убједљиво води у међусобном скору.

Италијан, који је у другом колу побиједио Гаела Монфиса, једини је пут успио да слави против Ђоковића прошле године у осмини финала Монте Карла са 4:6, 7:5, 6:4. Новаку су припала преостала четири сусрета, укључујући и недавни на истом турниру, гдје је српски ас био бољи са 7:5, 6:3.

Најчувенији њихов окршај десио се 2021. године на Ролан Гаросу, кад је Музети с епитетом звијезде у настајању сензационално повео са 2:0 у сетовима. Услиједила је хитра реакција и болна лекција, Музети је при резултату 4:0 у петом сету потпуно клонуо и предао се.

Музети је тренутно 30. играч свијета, а најбољи пласман му је 15. позиција на којој је био крајем јуна прошле године. У каријери је освојио два АТП трофеја и никада није стигао даље од осмине финала Гренд слема – баш на Ролан Гаросу 2021. и 2023. године.

ИЗВОРАгенције
Претходни текстУ понедјељак, 3. јуна, обиљежавање 32 године од маскра над 24 српска цивила у Ледићима
Сљедећи текстПотписан споразум о сарадњи са представницима музичког такмичења “Ритам Европе”