Насловна Магазин Спорт Ђоковић игра на Лејвер купу у Лондону

Ђоковић игра на Лејвер купу у Лондону

303
0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је данас да ће учествовати на Лејвер купу који се ове године се одржава у лондонској О2 арени од 23. до 25. септембра.

Српски тенисер прикључиће се Роџеру Федереру, Рафаелу Надалу и Ендију Марију у Тиму Европе, па ће тако велика четворка свjетског тениса поново бити на окупу.

– Узбуђен сам због повратка у Тим Европе. Ово је једино такмичење у којем играте као тим са момцима против којих се углавном такмичите. Играти са Рафом, Роџером и Ендијем, три моја највећа ривала, биће стварно јединствен тренутак у историји нашег спорта – изјавио је Ђоковић.

Капитен Тима Европе, легендарни тенисер Бјерн Борг, изјавио је да његов тим има велике шансе да тријумфује.

– Нисам могао ни да замислим да имам четири иконе нашег спорта у једном тиму. Знам да они схватају важност овог тренутка и да ће бити спремни. Сваке године наш циљ је да победимо. Са њима… Свиђају ми се наше шансе – истакао је Борг.

Лејвер куп је такмичење које је покренуо Швајцарац Роџер Федерер са својим менаџерским тимом, а име носи по легендарном аустралијском тенисеру Роду Лејверу.

Тим Европе никада није изгубио на Лејвер купу, славивши у Прагу 2017, Чикагу 2018, Женеви 2019. и Бостону 2021. године.

Новак Ђоковић се посљедњи пут на Лејвер купу такмичио 2018. године у Чикагу.

Када је рijеч о тиму свијета, капитен Џон Мекинро за сада може да рачуна на Канађанина Феликса Оже-Алијасима, Американца Тејлора Фрица и Аргентинца Дијега Шварцмана.

 

ИЗВОРагенције,
Претходни текстРегата „Дрински слалом“ 6. августа
Сљедећи текстБочели вечерас пред београдском публиком