Насловна Најновије Ђоковић може у Аустралију – трогодишња забрана уласка у земљу званично поништена

Ђоковић може у Аустралију – трогодишња забрана уласка у земљу званично поништена

269
0

Министарство за имиграције Аустралије издало је саопштење о одлуци министра Ендрју Џајлса да преиначи одлуку свог претходника о укидању привремене визе Новаку Ђоковићу у јануару ове године.

Тако се најбољем српском тенисеру аутоматски брише трогодишња забрана уласка у Аустралију, па ће дефинитивно почетком наредне године моћи да заигра на Аустралијан опену.

Прије неколико дана аустралијски медији су јавили, а Ројтерс пренио, да ће најбољи српски тенисер Новак Ђоковић моћи ће да учествује на Отвореном првенству Аустралије.

Аустралијски министар за имиграцију Ендрју Џајлс сада се и званично огласио и поништио одлуку свог претходника о укидању привремене визе Новаку Ђоковићу у јануару ове године.

Тако се најбољем српском тенисеру аутоматски брише и трогодишња забрана уласка у Аустралију, након што је почетком ове године депортован и након што му је тадашњи министар Алекс Хок и други пут поништио визу, што је значило да му је повратак у земљу забрањен наредне три године.

Како је утврђено да није постајала основа за поништење визе, Џајлс је одобрио захтјев Ђоковићевог адвокатског тима за поништење одлуке. 

Сљедећи потез је да Ђоковић, на позив Аустралијен опена, аплицира за визу која ће му бити одобрена послије редовне процедуралне провере.

Ово значи да ће Ђоковић, који тренутно игра на Завршном турниру у Торину, у јануару покушати да освоји десету титулу у Мелбурну, односно 22. гренд слем трофеј којим би се изједначио са Рафаелом Надалом.

Аустралијан опен је на програму од 16. до 29. јануара предстојеће године.

ИЗВОРртс
Претходни текстПет нових правила на Мундијалу у Катару
Сљедећи текстУ понедјељак нерадни дан