Насловна Најновије Ђоковић поднио молбу за улазак у САД

Ђоковић поднио молбу за улазак у САД

155
0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, доставио је документацију и поднио молбу за добијање посебне дозволе за улазак у САД, потврдио је његов брат Ђорђе Ђоковић.

„То је нешто што, нажалост, није у нашим рукама. Новак мора да добије посебну дозволу, с обзиром на то да САД и даље не дозвољавају улазак невакцинисанима, што је просто невероватно, јер је цео свет отворен и спортски догађаји широм света одржавају се са вакцинисаним и невакцинисаним спортистима“, рекао је Ђорђе Ђоковић.

Он је истакао да је Новак доставио сву потребну документацију, молбу, а директори турнира у Индијан Велсу и Мајамију су јавно изнијели став да је српски тенисер потребан тим спортским манифестацијама и да желе да дође.

„Остало је свега још пар дана до одуке и остаје нам да се надамо позитивном исходу“, поручио је Ђорђе Ђоковић за Тањуг.

Брат најбољег тенисера свијета, истакао је да су сви у породици поносни на начин на који је Новак освојио 10. титулу у Мелбурну, упркос свим проблемима у посљедњих годину и по дана.

Ђорђе је истакао да је Новак већ почео са тренинзима и да се нада да ће освојити што више титула ове године, без обзира на то да ли ће играти у САД.

Kада је у питању организација „Србија опен“, који ће се ове године одржати у Бањалуци, он је рекао да су припреме у пуном јеку, да је изграђен нови стадион и нови булевар у оквиру комплекса.

„Очекујемо велики број тенисера из топ 10 и топ 20. Ускоро ћемо објавити и њихова имена“, поручио је Ђорђе Ђоковић.

ИЗВОРСрна, Танјуг, фото Спортал - Блиц
Претходни текстВишковић најавио градњу нових капацитета за смјештај студената
Сљедећи текстПеторо Паљана на Свјетском првенству у скијању