Насловна Најновије Ђоковић у полуфиналу Торина

Ђоковић у полуфиналу Торина

218
0

Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Андреја Рубљова (6:4, 6:1) и тако се пласирао у полуфинале Завршног мастерса.

Ђоковић је одиграо феноменалну партију у другом колу „Црвене групе“ Торина и након побједе над Стефаносом Циципасом, славио и против руског тенисера, други пут у каријери.

Његов меч у петак против Данила Медведева неће му бити резултатски значајан, пошто је већ обезбиједио мјесто међу најбоља четири на АТП Тур финалу.

Ђоковић, који је овај турнир освајао пет пута, посљедњи 2015. године, придружио се Касперу Руду, који је прошао за сада из „Зелене групе“.

Рубљов ће, уколико жели да прође у полуфинале, морати да савлада Стефаноса Циципаса, који вечерас игра са Данилом Медведевом.

Први сет је био заиста миран, сервери су рутински чували своје гемове, а Новаку је једна брејк лопта била довољна да преломи овај период у своју корист.

Новаков сервис функционисао је савршено, одсервирао је осам асова, колико и Рубљов додуше, а када је убацио први сервис имао је сјајних 17/17.

Брејк лопти није било ни на видику, када је Новак од 40:0 натјерао Рубљова да се игра на разлику.

Након новог сигурног гема за Новака, српски тенисер је притиснуо ривала у 10. гему, стигао до 15:30, да би Рубљов са два аса, дошао до гем лопте.

Није му била довољна, пошто му је прво заказао форхенд, па бекхенд, а онда је на сцену ступио ритерн Новака, који је први сет освојио послије 35 минута игре.

Рубљов је између два сета, баш као што је то учинио против Медведева у првом колу, бијесан отишао до свлачионице.

Вратио се и помало припријетио Новаку у првом гему другог периода, али 15:30 је било све од њега.

Већ у наредном, Ђоковић је стигао до брејк лопти. Прву није искористио, али другу јесте, након још једне у низу грешака Руса.

Рубљов је од тог тренутка и психички пао, а када се то поклопи са Новаковом сјајном игром, брзи крај меча био је неминован.

До њега, Ђоковић је стигао до још једног брејка, дуплог, те послије само 67 минута обезбиједио пласман у полуфинале.

ИЗВОРБ92
Претходни текстДодијељени замјенски мандати за Народну скупштину Републике Српске
Сљедећи текстНајава емисије „Актуелно“(ВИДЕО)