Насловна Вијести Република Српска Ђоковић честитао 30 рођендан Тениском савезу Републике Српске

Ђоковић честитао 30 рођендан Тениском савезу Републике Српске

243
0

Свечаном академијом Тениски савез Републике Српске прославио је 30 година успјешног рада и том приликом наградио најзаслужније који су током свих ових година чинили да Савез достигне ове висине и постане то што данас јесте.

Честитку за велики јубилеј путем видео поруке послао је најбољи српски тенисер свих времена Новак Ђоковић док су његови родитељи Срђан и Дијана били почасни гости на манифестацији и примили награду за немјерљив допринос развоју спорта.

– Честитам 30 година постојања Тениском савезу Републике Српске и 20 година челенџера у Бањалуци за којег сам чуо све у суперлативима од свих учесника. Хвала свима који су допринели развоју тениса у Бањалуци и Републици Српској. Радујем се доласку у Бањалуку па да на терену видимо што више омладине и да се радујемо са рекетовима у рукама – поручио је Ноле.

Када су у питању награде Сребрни грб ТС РС постхумно је уручен Милану Радаковићу, Пери Трикићу, Богдану Тадићу и Мићи Драговићу. Исте награде, Сребрни грб за изузетан допринос развоју спорта примили су први предсједник ТС РС Миле Лепир, први селектор репрезентације РС Миле Ковачевић те Војин Шукало, Ратко Стаменић и Владо Благојевић. Признање за изузетан допринос развоју спорта добила је Радио телевизија Републике Српске, предсједник Тениског савеза Србије Мирко Петровић као и Дош Мејселс испред АТП-а за подршку у организацији челенџера. Златни грб ТС РС добио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић као и компанија м:тел чији је директор Јелена Триван преузела признање. Предсједница Цвијановић одликовала је Тениски савез Орденом Његоша другог реда.

– Тениски терен је мјесто гдје се рађају и гаје велики снови, догађају велике емоције, гдје се живи тенис, развија спортски дух и усвајају највеће људске вриједности. Наш сан и циљ је велика тениска дворана и проширење националног тениског центра у којем би дјеца имала најбоље услове за тренинг током цијеле године и вјерујем у испуњење сна. Успјели смо оно што нису много већи од нас, одржати континуитет, квалитет и вјеру да ћемо израсти у још боље и веће и јесмо – рекао је предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстБилећа поново “дише” за Херцеговац и “бубамару”
Сљедећи текстПовриједила се Ивана Вулета, пропушта Дијамантску лигу