Насловна Најновије Ђорђе Бурило и Огњен Павловић побједници турнира у стоном тенису

Ђорђе Бурило и Огњен Павловић побједници турнира у стоном тенису

130
0

Стонотенисери Ђорђе Бурило и Огњен Павловић побједници су деветог меморијалног турнира фочанског Стонотениског клуба „Перућица“ у част некадашњег тренера и једног од оснивача овог клуба Драгана Зечевића Зеку.

Турнир је окупио двадесетак стонотенисера из Фоче.

Бурило је тријумфовао у конкуренцији младих играча „Перућице“ испред Јакова Попадића и Божице Живановић, док је Павловић био најбољи у конкуренцији сениора и рекреативаца у којој је друго мјесто заузео Дамјан Марковић, а треће Миљан Вуковић.

Играч и тренер Стонотениског клуба „Перућица“ Дамјан Марковић рекао је да сјећање на Зечевића не блиједи и да је поента овог турнира да се сачува сјећање на њега и на почетке стоног тениса у Фочи.

Марковић је истакао и да тренирају у врхунским условима у сали „Партизан“.

„Општина Фоча је обезбиједила реновирање наше сале, имамо пет добрих столова, а током реновирања урађено је и централно гријање на пелет, тако да можемо рећи да су услови више него добри, можда и најбољи у БиХ“, рекао је Марковић.

Фоча је препознатљива по успјешним стонотенисерима и стонотенисеркама, а управо је покојни Зечевић као тренер предводио најуспјепшнију генерацију женског тима „Перућице“, која је као вицешампион Југославије освојила друго мјесто у европском Купу „Ненси Евенс“ 1988. године.

Мушки тим овог клуба тренутно је првопласирана екипа Прве лиге Српске и има велику шансу да избори повратак у Премијер лигу БиХ.

Одличне резултате биљеже и у млађим категоријама, па тако у јуниорском узрасту „Перућица“ има двије играчице међу најбољих осам у БиХ.                                    

ИЗВОРсрна
Претходни текстУкраден аутомобил у Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстВишковић са надлежнима поводом најављених обилних падавина