Насловна Вијести Источно Сарајево Ђорђе Ковачевић ученик генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“

Ђорђе Ковачевић ученик генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“

286
0

Ђорђе Ковачевић проглашен је за ученика генерације у соколачком Средњошколском центру „Василије Острошки“ за школску 2021/2022. годину, рекао је Срни директор ове установе Дејан Боровчанин.

„Ђорђе се у овом четворогодишњем циклусу, поред одличних оцјена, показао као веома вриједан и талентован ученик и освојио много награда на такмичењима из више наставних предмета, на литератним конкурсима и у ваннаставним активностима“, изјавио је Боровчанин.

Он је подсјетио да је ове године Ковачевић био најбољи на регионалном и други на Републичком такмичењу из руског језика у веома јакој конкуренцији, те био трећи на литетарном конкурсу „Русија у мом оку“ Катедре за руски и српски језик Филолошког факултета у Бањалуци.

„Поносни смо што је ученик ове школе освојио велики број награда и на међународним литераним конкурсима на којима је често био и најмлађи учесник“, нагласио је директор соколачког Средњошколског центра.

Ђорђе Ковачевић рекао је Срни да је за њега велика част бити ученик генерације међу готово 90 матурана, али осјећа да је то и велика одговорност и путоказ да истраје стремећи ка својим циљевима још одговорније.

„На литератним конкурсима током средње школе добио сам 25 награда, а са школских такмичења од општинских до републичких, имам око 15 награда из више наставних предмета“, истакао је Ковачевић.

Он је овогодишњи добитник плакете „Сребрно перо“ на међународном конкурсу „Трифундански распис за поезију“.

Његова прва самостална збирка поезије „У загрљају живота“ објављена је 2017. године, када је био ученик осмог разреда, а друга књига је, како је најавио, у припреми.

Ковачевић спада у ријетко свестрано талентоване ученике, па се осим низа награда на литератним конкурсима и такмичењима у знању из наставних предмета, бави, како каже, стоним тенисом и сликарством „за своју душу“.

Након завршене Гимназије Ковачевић се већ опредијелио за студиј електротехнике на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву.

„Сваки труд се исплати, иако нам се некада не чини тако, јер увијек има неко ко ће препознати наш труд и рад, тако да се одговорност и знање увијек цијени и исплати“, поручио је ученик генерације соколачког Средњошколског центра.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоломун: Заражене бебе су општег доброг стања
Сљедећи текстНаредних дана промјенљиво вријеме