Насловна Најновије Ђукановић вратио Скупштини измјене закона о предсједнику

Ђукановић вратио Скупштини измјене закона о предсједнику

170
0

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић није потписао Закон о измјенама и допунама Закона о предсједнику Црне Горе, већ је тај документ вратио Скупштини на поновно одлучивање, саопштено је из кабинета.

„Предсједници Скупштине данас је достављен допис предсједника Црне Горе којим је указао да би се потенцијалним проглашавањем овог закона, његовим ступањем на снагу и поступањем предсједника Црне Горе сагласно његовом тексту, дејству, смислу и духу неминовно отворило питање очувања уставности и законитости, те правне сигурности у политичком и правном систему државе“, саопштио је савјетник црногорског предсједника за уставни систем и правна питања Борис Бастијанчић.

Скупштина Црне Горе усвојила је 2. новембра измјене Закона о предсједнику Црне Горе којима је предвиђено да ће се, ако предсједник државе не предложи мандатара за састав Владе, мандатаром сматрати кандидат који има јасну подршку већине посланика у Скупштини Црне Горе.

Измјене су усвојене гласовима 41 посланика већине од 30. августа 2020. године, односно Демократског фронта, Демократа, Социјалистичке народне партије, Грађанског покрета УРА, Уједињене и Праве Црне Горе.

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић рекао је тада да измјене овог закона рјешавају кризу и пат позицију која постоји у Црној Гори. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра полагање вијенаца на централни споменик и посјета спомен-соби
Сљедећи текстПројекција филма „Печат браће Љубавића“ у Хан Пијеску