Насловна Вијести Република Српска Ђуревић: Вјерујем у своје суграђане, 12. јуна очекујем апсолутну побједу

Ђуревић: Вјерујем у своје суграђане, 12. јуна очекујем апсолутну побједу

153
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је Срни да је захтјев за његовим опозивом губљење времена и додатно оптерећење општинског буџета, те нагласио да очекује апсолутну побједу на референдуму, 12. јуна.

„Очекујем да ће ми Вишеграђани поново указати повјерење с обзиром на повјерење и подршку коју свакодневно добијам. Вјерујем у своје суграђане, њихов избор и да ће препознати мој рад у који су имали прилику да се увјере у протеклом мандату“, рекао је Ђуревић.

Он је нагласио да у овој локалној заједници више од годину дана влада стање хаоса које је створила скупштинска већина чији је циљ да опструише његов рад и развој општине, а све зарад личних интереса.

Ђуревић је додао да неколицина одборника диктира рад Скупштине, а доказало се у претходном периоду да са више од 50 пресуђених одлука крше закон, Статут и Пословник Скупштине општине.

„Скупштинску већину чине они који из личних интереса раде све ово што раде. Ријеч је о људима који не желе промјене зарад напредније и боље општине, насеља, улице, за бољи живот својих суграђана, већ само гледају приватни интерес, фотељу и себе“, рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, један од њих је и предсједник Скупштине, особа без политичког искуства и адекватног образовања, који је дошао из друге државе, гдје му је и породица, само да би правио хаос.

„Вишеград није његово мјесто живљења, нити његове породице и није му интерес да Вишеград буде бољи“, истакао је начелник општине.

Он је рекао да је због таквих, међу којима је и бивших функционера СНСД-а, којима је лични интерес испред општег, већ годину и по стопиран развој Вишеграда.

Говорећи о свом раду у претходном начелничком мандату, Ђуревић је рекао да је урађено много веома важних пројеката, међу којима су улична расвјета у свим дијеловима општине, реконструкција и изградња водоводне и канализационе мреже, реконструкција путева, модернизације градске дворане, изградња дјечијих игралишта, уређења градске пијаце…

Ђуревић је нагласио да у наредном периоду предстоји реализација једног од веома значајних пројеката а то је изградња котоловнице и централног гријања у насељу Бикавац, као и реконструкција моста у насељу Добрун за који је Влада Српске издвојила средства.

Скупштина општине Вишеград изгласала је иницијативу о опозиву начелника Ђуревића. Иницијативу је подржало 11 одборника из седам странака, док је против било 10 одборника. Одборници скупштинске већине начелника оптужују за непоштовање закона, Статута општине и Пословника о раду Скупштине општине.

Референдум о опозиву начелника најављен је за 12. јун.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСпортски магазин „СпортЕаст“ прославио први рођендан(ВИДЕО)
Сљедећи текст„Златне руке Подриња“ окупиле 20 излагача из Србије и Српске