Насловна Најновије Ђурђевић Стаменковски у Вишеграду – састанак са Ђуревићем и Елеком (ФОТО)

Ђурђевић Стаменковски у Вишеграду – састанак са Ђуревићем и Елеком (ФОТО)

58
0

Министар за бригу о породици и демографију у Влади Србије Милица Ђурђевић Стаменковски боравила је данас у радној посјети општини Вишеград и том приликом се састала са начелником Младеном Ђуревићем и представником државног капитала у Андрићграду Недељко Елеком.

Овом приликом Ђурђевић Стаменковски је најавила да ће већ следеће године у Вишеграду бити одржана манифестација која ће да промовише породичне вриједности. „Вишеград је више од града, он је симбол наших мостова које смо градили на Дрини, Вишеград је симбол заједништва српског народа. Предложила сам начелнику општине као министар за бригу о породици у Влади Србије да Вишеград следеће године буде домаћин манифестације која ће да промовише породичне вриједности „Дани породице Српске и Србије“ и за коју се надам да ће да постане традиционална“ рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је додала да ће се већ од сутра кренути са свим организационим и логистичким припремам како би ова манифестација била достојна теме коју третира и којом се бави.

„Ово желимо из разлога јер Вишеград не заслужује да буде општина са малим бројем становника али великом душом, желимо то због оних који овде живе, и да на улицама поред великог броја туриста који долазе у овај град овде остају људи и после туристичке сезоне“ поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Начелник вишеградске општине Младен Ђуревић захвалио на данашњој посјети истичући да је на састанку било ријечи о активностима које ће бити реализоване у наредном периоду посебно из области пронаталитетне политике

„Драго нам је да ћемо већ од наредне године имати прилику да покренемо неколико пројеката из области пронаталитетне политике што ће послати јасну поруку да смо опредијељени за останак на овим просторима“ истакао је Ђуревић.

Приликом посјете Милица Ђурђевић Стаменковски обишла је Андрићград и посјетила цркву Светог цара Лазара и косовских мученика.

Ђурђевић Стаменковски након Вишеграда посјетиће и Рогатицу и Пале.

Ђурђевић Стаменковски у Палама ће положити вијенац код централног Спомен-обиљежја погинулим српским борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и посјетити Дом здравља „Стана Томић“ Пале.

Милица Ђурђевић Стаменковски у Вишеграду (Фото: РТРС)

Планиран је састанак и са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и предсједником Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“, Недељком Елеком.

 
ИЗВОРртрс/радио Вишеград
Претходни текстПредстављању првог регистра сестринства у РС присуствовали представници Специјалне болнице за психијатрију Соколац
Сљедећи текст„Црвенкапици“ Дјечијег позоришта Републике Српске четири награде на фестивалу у Суботици