Насловна Најновије Јабланица дан након катастрофалних поплава: Припадници РУЦЗ помажу у потрази за несталима...

Јабланица дан након катастрофалних поплава: Припадници РУЦЗ помажу у потрази за несталима (ВИДЕО)

41
0
Тимови Републичке управе цивилне заштите налазе се и данас у Јабланици и од јутрос трагају за несталима и рашчишћавају путеве.
 
Након позива из Федералне управе цивилне заштите, Цивилна заштита Српске јуче је упутила Машински тим и дио Тима за урбано трагање и спасавање у Јабланицу, гдје су одмах ангажовани у акцији трагања и спасавања људи, те санирања посљедица незапамћеног невремена које је однијело људске животе и направило велику материјалну штету.
 
Вођа Специјализоване јединице за спасавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите Младен Кулић рекао је за РТРС да ће читав дан бити на терену и све капацитете ставити на располагање.
 

Предсједник Савеза Горске службе спасавања Ненад Иконић, рекао је за РТРС да је стање у Доњој Јабланици веома тешко и да би данас требало да трагају за тијелима несталих особа у двије куће које су под водом.

Подсјећамо, у катастрофалним поплавама и одронима који су погодили ФБиХ, смртно је страдало најмање 16 особа, а више њих се води као нестало.

Централна изборна комисија БиХ донијела је данас одлуку о одгађању избора у општинама у ФБиХ које су погођене поплавама.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОбраћање Владе ФБиХ након хитне сједнице о стању у подручјима погођеним поплавом (ВИДЕО)
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Отворена изложба “Обличје слободе“