Насловна Најновије Јавна расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о боравишној...

Јавна расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о боравишној такси

32
0

 На Палама ће данас бити одржана јавна расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о боравишној такси, најављено је из Подручне привредне коморе Источно Сарајево.

Ова прва у низу јавних расправа планираних до 20. јуна широм Републике Српске биће одржана у 13.00 часова у сали Скупштине општине Пале.

Из Подручне привредне коморе позивају заинтересоване субјекте да учествују у јавној расправи и својим приједлозима и сугестијама допринесу изради што квалитетнијег Закона о боравишној такси Републике Српске.

Јавну расправу организује Подручна привредна комора Источно Сарајево у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске.

Осим на Палама, јавне расправе биће одржане у Бањалуци 11. јуна у 11.00 часова у просторијама Привреде коморе Републике Српске, у Требињу 17. јуна у 11.00 часова у сали Скупштине града, те у Бијељини 20. јуна у 13.00 часова у просторијама Подручне привредне коморе, објављено је на сајту Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Народна скупштина Република Српске усвојила је 23. маја Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о боравишној такси уз закључак да овај акт буде упућен у јавну расправу.

Овим нацртом закона повећава се законски распон висине боравишне таксе, а одлуку о висини боравишне таксе и даље доноси јединица локалне самоуправе уз претходно прибављено мишљење Привредне коморе Републике Српске.

Циљ предложених измјена висине боравишне таксе јесте да се обезбиједи еквивалентност између пружених услуга и плаћене боравишне таксе. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстВанредна сједница Скупштине општине Пале о стању безбједности
Сљедећи текстОбиљежавање Свјетског данa заштите животне средине