Насловна Вијести Република Српска Јавни позив за продају земљишта и избор инвеститора за градњу станова

Јавни позив за продају земљишта и избор инвеститора за градњу станова

220
0

Општина Фоча објавила је данас јавни позив за продају грађевинске парцеле на којој је планирана градња стамбене зграде и за избор инвеститора овог објекта у којем ће млади брачни парови моћи да купе стан по цијени повољнијој од тржишне.

Почетна цијена парцеле у Светосавској улици у Доњем Пољу површине 1.005 метара квадратних је 60.300 КМ, а продаја некретнине и избор инвеститора биће обављени у уторак, 19. јула у згради општине.

Општина, осим грађевинске парцеле, продаје и идејно рјешење ове вишеспратнице.

Према условима јавног позива, цијена коју инвеститор понуди за стан не може бити већа од 1.350 КМ са ПДВ-ом по метру квадратном.

„Накнаде на име ренте и уређења градског грађевинског земљишта, које ће бити обрачунате након одобрене пројектне документације не требају бити садржане у цијену коштања једног метра квадратног нето површине стана, већ ће ови трошкови представљати суфинансирање овог пројекта од општине Фоча, о чему ће бити закључен посебан уговор са инвеститором“, наводи се у јавном позиву.

Општина Фоча раније је расписала јавни позив младим брачним паровима за подношење захтјева за куповину стана у вишепородичном стамбеном објекту у насељу Доње Поље.

Неки од услова су да један од супружника није старији од 38 година, да има стално пребивалиште у Фочи, да не посједује стамбену јединицу у свом власништву и да је платежно способан да отплаћује кредит за стан.

Тада је наведено да је циљ јавног позива рјешавање стамбеног питања младих брачних парова по повољнијим условима од тржишних. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочиње превентивна кампања у вези са техничком исправности возила
Сљедећи текстСлавку Штимцу награда „Павле Вујисић“ за животно дјело