Насловна Најновије Јагодић: Све веће интересовање за куповину парцела у Новом насељу

Јагодић: Све веће интересовање за куповину парцела у Новом насељу

37
0

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, рекао је Срни, да је све већа заинтересованост за куповину плацева у Новом насељу на обалама ријеке Ракитнице, гдје је до сада продато 29 грађевинских парцела.

Јагодић је рекао да општина ствара услове за бољи стандард грађана и задржавање становништва, посебно младих, на овим просторима, тако што обезбјеђује повољне услове за изградњу породичних кућа у Новом насељу.

Он је додао да је локална управа за младе брачне парове који буду градили куће у Новом насељу, предвидјела одређене стимулације.

„Од новембра прошле године у двије транше путем јавних лицитација продато је 29 грађевинских парцела за изградњу породичних кућа, првенствено намијењених младим брачним паровима, на простору планираном за Ново насеље – 19 са десне стране и десет са лијеве стране ријеке Ракитнице“, рекао је Јагодић.

Он је навео да се ове грађевинске сезоне очекује почетак изградње породичних кућа, са десне стране ријеке Ракитнице.

С обзиром на то да заинтересованост потенцијалних купаца за плацеве расте, каже Јагодић, локална управа ће у трећој транши понудити на продају још десет парцела са лијеве стране Ракитнице иза Спортског центра.

Он је подсјетио да су прошле седмице на сједници Скупштине општине Рогатица, утврђени начин и услови продаје, те именована Комисија за спровођење лицитације за продају земљишта у својини општине, с’ циљем спровођења дијела Регулационог плана „Ново насеље“.

Јагодић је нагласио да је, након почетне скепсе, интересовање за куповину парцела прешло сва очекивања, па ће њихова продаја за изградњу породичних кућа, стамбених зграда, али и свих пратећих објеката неопходних за Ново насеље, бити настављена по фазама све док буде заинтересованих купаца.

Он је рекао да је завршена тендарска процедура за водоснабдијевање и канализацију у Новом насељу, ради се на довођењу струје до првих продатих парцела, док је урађен макадамски приступни пут који ће касније бити модернизован уз изградњу нових улица.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстМушкарац се запалио испред зграде Владе Хрватске
Сљедећи текстПромовисани дипломци Музичке академије Универзитета Источно Сарајево