Насловна Најновије Јагодић: Све значајније инвестиције у Рогатици реализоване уз подршку Владе

Јагодић: Све значајније инвестиције у Рогатици реализоване уз подршку Владе

46
0

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, изјавио је Срни, да је у овој локалној заједници у протекле двије године реализовано и започето неколико битних пројеката, а да све значајније инвестиције имају подршку Владе Републике Српске, без које локална управа не би могла сама.

Јагодић је најавио да ће снабдијевање водом Рогатице са изворишта Берег, бити приоритет ове локалне управе у наредном периоду и да је ријеч о пројекту вриједности 3,5 милиона КМ.

„Ових дана приводимо крају и рјешавање имовинских односа у припреми за велики пројекат снабдијевања водом Рогатице са изворишта Берег, удаљеног 13 километара, којим би природним падом довели воду до потрошача“, истакао је Јагодић.

Он је рекао да је у завршној фази изградња дијела водовода Пљешевица-Ћемановићи-Доњи Сељани, захваљујући којем ће вода доћи у око 200 домаћинстава.

Јагодић је навео да је то само дио раније уговорених радова, чији се завршетак очекује до краја ове године. Вриједност радова за ову годину износи 359.000 КМ.

Он је потврдио да је недавно завршена реконструкција и извршен технички пријем фискултурне сале у рогатичком Средњошколском центру „27. јануар“, за шта ће локална управа обезбиједити око 130.000 КМ.

Јагодић је изразио наду да ће уз подршку Владе Републике Српске бити настављена изградња Спортске дворане у Рогатици, за шта је до сада, за урађене двије фазе, уложено 1.000.000 КМ.

Он је напоменуо да је недавно усвојен зонинг план „Викенд-насеља“ у оквиру постојећег Туристичког центра „Борике“, удаљеног од Рогатице двадесетак километара.

Циљ ове активности је унапређење туристичких капацитета и развоја туризма у овој локалној заједници.

Јагодић је рекао да је овим планским документом предвиђена изградња викендица планираних у три типа по величинама и пратећих објеката на земљишту површине око 40 хекатара.

Он је навео да је у овој општини у току реконструкција дијела главне улице, која је и дио магистралног пута „М19“, а пројекат са 310.000 КМ финансира Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“.

Јагодић је подсјетио да је ријеч о другој фази реконструкције дијела магистралног пута „М19“, који пролази кроз градско насеље у Рогатици. Прва фаза на једној дионици завршена је прошле, док ће трећа бити урађена наредне године.

Јагодић је истакао да је у оквиру модернизације овог дијела саобраћајнице планирана реконструкција ивичњака, тротоара, те асфалтирање и постављање хоризонталне сигнализација.

Према његовим ријечима, завршена је реконструкција пута од објекта „Сладаре“ према селу Букрићи у дужини од 2.400 метара, што је дио локалног пута према Гучеву. Вриједност ових радова је 514.000 КМ, а извођач је предузеће „Романијапутеви“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНада Кујунџић донијела “злато“ са рекреативних сусрета синдиката у Будви
Сљедећи текстСара и Александар Лучић освојили три медаље на Свесрпском купу