Насловна Најновије Јаник Синер ослобођен свих оптужби за допинг

Јаник Синер ослобођен свих оптужби за допинг

64
0

Италијански тенисер Јаник Синер, ослобођен је свих оптужби за допинг, након што је Свјетска антидопинг агенција одлучила да не уложи жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани, на одлуку Међународне агенције за интегритет тениса, да Италијан није ништа урадио да би се намјерно допинговао, преноси „Коријере дела сера“.

Међународна агенција за интегритет тениса, саопштила је 20. августа да је Синер два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту ове године, током Мастерса у Индијан Велсу.

Ова агенција је навела да Синер неће бити суспендован, пошто је независна комисија утврдила да у овом инциденту нема кривице или немара италијанског тенисера.

„Коријере дела сера“ наводи, да је Свјетска антидопинг агенција имала рок за жалбу од 21 дан на пресуду Међународне агенције за интегритет тениса, који је истекао.

Италијански медији преносе, да се Свјетска антидопинг агенција не противи пресудама независних агенција у атлетици, бициклизму и тенису, пошто су се оне са правне тачке гледишта показале као оправдане.

ИЗВОРсрна, фото AP Photo/Seth Wenig
Претходни текстОбавјештење о укидању редукција воде
Сљедећи текстПад цијена од 10 до 12 фенинга по литру горива у Српској