Насловна Најновије „Јахорина економски форум“ од 26. до 28. априла

„Јахорина економски форум“ од 26. до 28. априла

139
0
„Јахорина економски форум“ организује Удружење економиста „Економски форум“ из Бањалуке са партнерима Привредном комором Војводине, Економским институтом Београд и Економским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву. Централне теме биће регионалне иницијативе и БиХ, односно „Отворени Балкан“.
 
Предсједник програмског одбора форума Александар Љубоја је истакао да ће се шести по реду Јахорина економски форум бавити озбиљним економским темама и изазовима.

 

Љубоја наглашава да ће на конференцији бити 14 панела који ће бити претворени у јавну дебату, како би се исказали сви проблеми, да се покушају наћи рјешења те да се дође до битних закључака.

– Имаћемо и директно укључење из Кине, као и пуну подршку у медијима. Ове године ћемо бити видљивији и позиционирани у региону захваљујући сарадњи са РТВ Војводином која ће медијски пратити дешавања на форуму – рекао је Љубоја.

Међу темама, истакао је, ће бити дигитализација у пољопривреди, као и питања радне снаге, тржишта некретнина, енергетике, инфлације и однос према младима.

На предстојећем Јахорина економском форму који, како је речено, представља једну од најугледнијих регионалних манифестација, очекује се више од 700 учесника из 12 земаља.

 
 
ИЗВОРртрс
Претходни текстЂоковић се враћа на АТП трон
Сљедећи текстЗа инфраструктурне пројекте 2.500.000 КМ