Насловна Најновије Јахорина и Романија привукле пажњу на Сајму туризма у Београду

Јахорина и Романија привукле пажњу на Сајму туризма у Београду

150
0

Туристички садржаји на Јахорини и Романији, привукли су највише пажње посјетилаца 44. међународног сајма туризма у Београду, када је ријеч о понуди Туристичке организације града Источно Сарајево, рекао је Срни директор ове организације Игор Иконић.

Он је истакао да је ове године освјежење на сајму била Романија са својом понудом, гдје је у првом плану била „виа ферата“ на Црвеним стијенама, као и нова „виа ферата“ на Црној стијени, која ће бити отворена најкасније до љета.

Иконић је навео да је Туристичка организација Источног Сарајева, на сајму у Београду акценат ставила на љетну туристичку понуду, с обзиром да је зимска сезона на измаку.

„Акценат смо такође ставили на Равну планину и Требевић, као и на Биоштицу и кајак, односно спуштање чамцима низ ову ријеку“, нагласио је Иконић.

Сајам је била прилика и за размјену мишљења и искустава са колегама из туристичког сектора, а представници Туристичке организације Источно Сарајево добили су нове идеје за туристичке дестинације на подручју града.

„Има занимљивих ствари које смо видјели, свака дестинација је прича за себе“, рекао је Иконић.

Према његовим ријечима, многе дестинације на простору Источног Сарајева имају огроман потенцијал, али нису туристички препознате, због чега се посјетиоцима сајма покушала приближити туристичка дестинација града Источно Сарајево.

„Ми смо озбиљна база са великим бројем смјештајних капацитета, али исто тако у самом окружењу имамо значајне туристичке дестинације, као што је рафтинг на Тари, Андрићград, те градови Сарајево и Мостар“, додао је он.

За наредни период Иконић је најавио промоцију љетне туристичке сезоне, а прва прилика за то биће Сајам туризма у Бањалуци, који ће бити одржан од 10. до 12. марта, док ће се након тога реализовати посјете Србији, која је веома успјешна у руралном туризму, из чега се може много научити.

„Април и период прије љета ћемо искористити да посјетимо такве дестинације и да склопимо договоре о сарадњи, а увијек постоје начини за промоцију, поред оних класичних начина путем друштвених мрежа, ми ћемо свакако покушати неке идеје већ у априлу да конкретизујемо“, нагласио је Иконић.

Туристичка организација града Источно Сарајево, на 44. међународном сајму туризма у Београду наступила је у сарадњи са партнерима – Олимпијским центром „Јахорина“, Удружењем хотелијера, Ски центром Равна планина, Андрићградом, паљанском дестилеријом и пчеларским центром „Батинић“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковићу забрањен улазак у САД
Сљедећи текстУмро гумац Том Сајзмор